Biopejse – arkitektens favoritvalg

Biopejse – arkitektens favoritvalg

 

At arbejde med en indretning af biopejs kontra almindelige brændeovne eller gaspejse er en helt anden sag. Du har nemlig langt mere fleksibilitet i forhold til, hvordan pejsene kan installeres. Du skal således ikke spekulere i skorsten til pejsen. Det samme gælder med aftræk – biopejse kræver ingen aftræk eller ventilation generelt.

Det betyder, at indretningen er langt mere overkommelig, fordi arkitekten har mulighed for at skabe nøjagtigt de rammer vedkommende ønsker for at udleve de ideelle pejsedrømme. 

Rådfør dig med arkitekten

Arkitekten er uddannet i at tænke anderledes – på en kreativ men samtidig praktisk måde. Derfor er det er god idé at bringe en arkitekt i spil, når du renoverer bolig eller går vejen som nybygger. Vi ser det gang på gang, at folk fortryder deres renoveringer efter tid, fordi der ikke var tænkt specifikke detaljer ind i opbygningen. 

Denne tendens gør sig også gældende, når du skal vælge din drømmepejs. Udvalget er nemlig så stort efterhånden, at du skal tage stilling til om den skal være hængende fra væg eller loft, fritstående eller indbygget i din vægkonstruktion. 

Indbyg pejsen i væggen

Langt de fleste nybyggere vælger at indbygge en pejs i væggen. Det er oplagt at tage stilling til, når du alligevel er i gang med at bygge. Ved indbygning af eksempelvis en biopejs, kan det være en god idé at alliere sig med en arkitekt, fordi der er så mange muligheder. Har du eventuelt tænkt på at indbygge flammerne mellem to rum, så du får pejsestemning i både stue og spisestue. Skal den tredje vinkel også med, så du kan se den fra køkkenet? Få klarlagt alle muligheder og kontakt os allerede i dag.

Biopejs som rumdeler

Vi ser ofte, at biopejse indbygges i væggen mellem to rum. Det kan enten være, hvor flammen synes på hver sin side af væggen. En anden populær løsning, som ofte florerer på sociale medier er den tresidet model, hvor endevæggen tages i brug. Flammen kan således ses både forfra og begge sider. Selve overdelen i væggen kan så enten køres helt mod loftet eller stoppes, så opbygningen fungerer som en halvvæg.

Det typiske samarbejde mellem pejs og arkitekt

Vi samarbejde ofte med spillere i Horesta branchen, hvor hoteller, restauranter og caféer ønsker den smarteste løsning i deres henseende. Det kan være, så alle på stedet kan nyde de smukke flammer eller eksklusivt i et lounge-område, hvor der skal kæles lidt ekstra for gæsterne. Vi kan opsætte det perfekte miljøer, hvor kunderne kan føle sig ekstra tilpas. Kontakt os gerne for en uforpligtende samarbejdsløsning.