3 tip til håndværkere

Tre almindelige fejl ved ansættelse af håndværkere

Renovering og forbedring af vores hjem er blevet en af de danske folks mest populære fritidsaktivitet. Den øgede interesse har også ført til flere spillere og øget konkurrence blandt håndværkere / iværksættere. Det er idag vanskeligt at finde en håndværker, der er både billig, dygtig og pålidelig.

Det bedste du kan gøre for at beskytte dig selv er at gøre dig bekendt med de regler, der gælder for der aftales noget og før du begynder at modtage tilbud.

Her er tre almindelige fejl ved ansættelse af håndværkere 

  1. Dårlig kontrol med tilladelser

    Kontroller altid, at håndværkeren har de rigtige tilladelser og autorisationer. Dette er især vigtigt for elektriske installationer, VVS og badeværelsesrenoveringer. For eksempel kræves vanskelige beregninger for styrken af rammen, hvis du vil rive vægge ud, og så vil du være sikker på, at håndværkeren har de færdigheder, som han siger, at han har.

  2. Dårlig kontrol med referencer

    Mange mennesker undlader at tage henvisninger. At bede om mindst en reference er en billig forsikring mod fremtidige problemer. Spørg om arbejdet gik som planlagt, om der var problemer, og om omkostningerne var det, der blev aftalt uden yderligere gebyrer. Selv hvis den person, du ringer til, ikke har haft nogen problemer (hvilket sandsynligvis skyldes, at det blev leveret som en henvisning), kan du spørge, hvordan denne person mener, at den påtænkte håndværker ville have håndteret et problem, hvis det var opstået. Byggeprojekter tager ofte meget tid, og i løbet af den tid udvikler du ofte en god følelse for, hvor pålidelig en person, eller en virksomhed, faktisk er.

  3. Håndværkeren får frie tøjler med tilbuddet

    Det kan være kompliceret at sammenligne forskellige håndværkeres priser (tilbud), fordi forskellige ting er inkluderet i dem. For at undgå dette er det bedste at gøre en klar idé om, hvad det er, du vil gøre, før du begynder at lede efter håndværkere. Der findes portaler idag idag, fx som denne; Pinploy.dk her kan du lade håndværkerne bude til på din opgave og du kan derfor få en god pris på lige præcist din opgave.