Kitchen in light colours

Lysdæmper og dæmmer

Lysdæmpere er nemme og gavnlige til at styre belysningen i dit køkken. De hjælper også pærer med at holde længere og sparer energi. Dæmpning af lyset over et spiseområde kan tilføje en god stemning, og dæmpere kan også hjælpe dig med at justere dine øjne langsomt til det tidlige morgenlys.

Indbygget belysning

Indbygget belysning er et populært valg i køkkener af flere årsager. Fordi denne stil er relativt iøjnefaldende, komplementerer forsænket belysning stort set enhver indretningsstil. Den kan bruges til at tænde vaske, bordplader, kogeplader og hjørner. Indbygget belysning er fantastisk til køkkener med lavt til loftet, da der ikke er behov for frirum til armaturer. En god tommelfingerregel er at planlægge en forsænket lampe for hver fire til seks fod loftsplads.

Skab belysning
To typer skabsbelysning til forskellig køkkenbelysning er over skabslys og underskabslys. Overskabslys kan bruges til at fremhæve tallerkener og dekorative displays på skabe med åben top, og lamper under kabinettet er mere til opgavebelysning eller til at sætte fokus på.

Pendelbelysning
Pendelbelysning er meget moderigtigt til køkkener lige nu, især når det bruges over øer eller morgenmadsbarer. Tilgængelig i en bred vifte af stilarter, former, farver og størrelser, pendelbelysning kan være moderne, traditionel eller rustik. Tilføjelse af pendellamper kan også hjælpe med at tilføje varme og interesse til et køkken med højt til loftet og kan hjælpe med at definere køkkenområdet i en åben grundplan. Når du bruger pendler over en bordplade, anbefales det at bruge et armatur for hver to meter bordplads, og at overveje at bruge et ulige antal armaturer til balance.

Lysekroner
Hvis du synes, en lysekrone måske er for fancy til dit hårdtarbejdende køkken, bør du måske tro om igen. Dagens lysekronearmaturer kan være traditionelle og elegante såvel som funky og eklektiske. En enkelt lysekrone kan bruges i midten af ​​dit køkken eller over en ø som et fokuspunkt, eller du kan bruge flere, mindre lysekroner i et pendelbelysningsdesign. Når du vælger en lysekrone, skal du være opmærksom på dit køkkens skala samt loftsplads og loftshøjde for at vælge den rigtige størrelse til rummet. Få hjælp af en dygtig elektriker til montering

LED’er
Inkorporering af LED (lysemitterende diode) pærer og armaturer i dit køkkenbelysningsdesign kan hjælpe dig med at spare energi og kræfter, fordi de holder meget længere end traditionelle pærer, så du ikke behøver at skifte dem så ofte. Mange forsænkede belysningsarmaturer kan eftermonteres til LED’er med et ombygningssæt, og over-kabinet, under-kabinet, og tå-kick, og reb belysning kan også bruge LED’er, som kan nogle pendler og lysekroner. LED’er kan også bruges til små rum, såsom arbejdsbelysning til skuffer.

Læs mere om montering af belysning hos Norh elektriker Taastrup

Bordlamper
Mange mennesker tænker ikke på lamper til køkkenet, men lampelys kan tilføje en hyggelig varme samt lyse mørke områder op, såsom bordpladehjørner. Overvej at tilføje en lille lampe til hjørnet af en ø eller morgenmadsbaren eller oven på et køkkenbord. Vælg en nuance, der let kan rengøres, da madolie og snavs kan sætte sig på den med tiden.

Omfavn naturlig belysning
Glem ikke det naturlige lys! Det er gratis, og det kan ikke kopieres med kunstig belysning. Hvis det er muligt, design dit køkken, så der er mindst ét ​​ledigt vindue, så dagslyset kan strømme ind. Vælg alle vinduesbeklædninger omhyggeligt, så de ikke blokerer for lyset eller let kan åbnes. Hvis du ikke har vægplads nok til et vindue, eller hvis dit køkken ikke har en ydervæg til.

Få hjælp af en lokal elektriker i København, f.eks. Norh Elektriker Hvidovre og Ny Elinstallation Gentofte.